قیمت جدیدترین موبایل‌های سامسونگ و شیائومی در بازار چقدر است؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون تومان شد آخرین وعده‌های بورسی نامزد‌ها چه بود؟ نظارت بر بازارسیاه نوار تست قندخون در مشهد جهش بورس در آخرین روز کاری قبل از انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، ارز و رمزارز‌ (۶ تیر ۱۴۰۳) | حباب سکه باد کرد قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا کرولا ۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان شد قیمت خودرو‌های داخلی افزایش یافت | رانا پلاس ۶۱۵ میلیون تومان (۶ تیر ۱۴۰۳) تعیین نرخ رشد اجاره‌بها در هجدهمین جلسه شورای‌ عالی مسکن درخواست از دولت برای ترمیم احکام حقوقی کارمندان چرا فروش طلای دست‌دوم ممنوع شد؟ | فرصت یک‌ماهه به فروشندگان طلای دست‌دوم برای تغییر رسته شغلی برای اصلاحات اقتصادی از کجا باید شروع کرد؟ دومین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۳ به بازار سهام می‌آید | چقدر نقدینگی لازم است؟ میوه و صیفی‌جات در بازار امروز مشهد چند؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) | آلو سیاه و زرد ۲۵ هزار تومان فناوری‌های دانش‌بنیان کشاورزی راهی به مزارع ندارند افزایش مشتریان سپرده‌های بلندمدت بانکی روند کاهشی قیمت برخی از کالاهای اساسی (۵ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات وضعیت واریز سود مرحله سوم سهام عدالت چه زمانی مشخص می‌شود؟ ثبت معاملات در سامانه املاک و مستغلات الزامی شد (۵ تیر ۱۴۰۳) آیا الان وقت خرید طلاست یا بعد از انتخابات؟ فروش طلای دست دوم به‌صورت رسمی ممنوع شد آیین‌نامه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (۴ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ارسال فهرست سهام‌داران مشکوک در سقوط بورس، به دادسرا

  • کد خبر: ۲۲۶۴۷۸
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
ارسال فهرست سهام‌داران مشکوک در سقوط بورس، به دادسرا
معاون سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در زمینه سقوط شاخص بورس، به فهرستی مشکوک از افراد با اطلاعات نهانی رسیده‌ایم و این اطلاعات به دادسرا ارسال شده، است اما تخلف آن‌ها هنوز ثابت‌شده نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، هفدهم و هجدهم اردیبهشت سال گذشته، بازار سرمایه سقوط کرد و شاخص کل بورس با بیش از ۹۰ هزار واحد نزول در یک روز، به کانال دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحد ریزش کرد. در این میان مباحثی مبنی بر اینکه این ریزش پشت پرده‌ای داشته است و افرادی با اطلاعات نهانی اقدام به معاملات در حجم گسترده داشته‌اند، مطرح شد که این موضوع در سازمان بورس در حال پیگیری است.

در این زمینه دیروز هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، سازمان بورس در یک نشست خبری با حضور رضا عیوض‌لو (معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران)، قادر معصومی‌خانقاه (مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس) و محمد جوانمردی (مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس) به ارائه توضیحاتی از مجموعه‌اقدامات سازمان بورس درباره معاملات مشکوک در تاریخ ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ پرداخت.

عیوض‌لو در این نشست اعلام کرد: سازمان بورس و معاونت نظارت بر بورس‌ها پس از بروز معاملات مشکوک، طی چندین مرحله بررسی به فهرستی از اشخاص و کد‌های معاملاتی مشکوک به معاملات نهانی و مظنون به برخورداری از اطلاعات پنهانی رسیده است.

پرونده ۴۰ نفر به مراجع قضایی ارسال شد

وی ادامه داد: معاملات اشخاص مشکوک به اطلاعات نهانی و همچنین IP برخی مراجع و نهاد‌های دولتی مربوطه رصد شد و به دنبال آن، اشخاص مشکوک به معاملات نهانی مشخص شدند. در گام بعدی، فهرست افرادی که بیشترین خریدوفروش را در آن بازه زمانی داشته‌اند، تهیه شد که شامل ۲۴۰۰ فرد و کد معاملاتی بود.

معاون سازمان بورس افزود: سپس الگوی معاملاتی یک فهرست ۵۰۰نفره بررسی شد و با بررسی الگوی معاملاتی اشخاصی که بیشترین فروش را داشتند، به فهرستی ۴۰نفره دست یافتیم که مشکوک به استفاده از اطلاعات نهانی بودند و درنهایت، اطلاعات این ۴۰ کد در تیرماه سال گذشته به مراجع قضایی و دادسرا ارسال و در آنجا بررسی‌ها برای پیگیری این پرونده آغاز شد.

عیوض‌لو خاطرنشان کرد: به این فهرست رسیده‌ایم، اما تخلف آن‌ها هنوز به صورت قطعی ثابت نشده است و در صورت رسیدن مراجع قضایی به شواهد کافی نسبت‌به تخلف این کد‌های معاملاتی، بی‌شک اطلاعات این افراد و جنبه‌های دیگر این پرونده در اختیار جامعه و مردم قرار می‌گیرد.

۲.۵ همت معامله با ۲۶۰ کد معاملاتی

در ادامه، قادر معصومی‌خانقاه در رابطه با این پرونده گفت: سازمان بورس با بررسی IP‌های سازمان‌ها و نهاد‌ها و همچنین کد‌های معاملاتی حقیقی و حقوقی با فیلتر معاملات با مبلغ یک‌میلیاردتومانی به یک فهرست ۲۴۸۸نفری دست یافت که در مجموع و در آن تاریخ، ۸.۶ همت معامله انجام داده بودند که از این میان، ۶ همت مربوط به ۲۲۲۸ کد معاملاتی و ۲.۵ همت مربوط به ۲۶۰ کد معاملاتی بود.

معصومی‌خانقاه اظهار کرد: این فهرست شامل دو دسته معاملات مشکوک با سطح بالا و معاملات مشکوک با سطح پایین است و انجام مکاتبات با دادستانی کل کشور برای رسیدگی به این پرونده از مردادماه سال گذشته در جریان است و آنچه سازمان بورس تکلیف خود می‌داند، انجام داده و اگر تا امروز به نتیجه نهایی نرسیده، به علت طولانی‌بودن روند رسیدگی به این پرونده است.

پرونده در مراجع قضایی در حال پیگیری است

در پایان، محمد جوانمردی نیز در رابطه با پرونده مذکور گفت: از تاریخ یکم مردادماه سال گذشته بعد از آغاز مکاتبات با دادستانی کل کشور، روند رسیدگی به این پرونده آغاز شده است، اما ازآنجاکه این پرونده جنبه‌های فنی و اطلاعاتی بالایی دارد و همچنین دسترسی به برخی از اطلاعات شخصی کد‌های معاملاتی با دستور قضایی و با نظارت مراجع قضایی امنیتی امکان‌پذیر بوده و از اختیارات سازمان بورس خارج است، پرونده به دادسرای رسیدگی به جرائم اقتصادی ارجاع شده و در حال پیگیری است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->